רוצים להיות הראשונים לדעת מה קורה במוזיאון?
הצטרפו לניוזלטר שלנו!
אודות
- על המוזיאון
- חזון ומייסדים
- צוות המוזיאון
- קרדיט צילומים באתר
- דרושים - משרות פנויות
על המוזיאון
מוזיאון ארצות המקרא ירושלים מציג את סיפורה של התרבות האנושית באמצעות אוסף עתיקות יחיד מסוגו, שכולל אלפי פריטים מארצות המזרח הקרוב הקדום – ארצות המקרא.
כלים עתיקים, תכשיטי זהב ואבנים טובות, חפצי אמנות, פסלים מרהיבים, פרסקאות ואוצרות אחרים, מוצגים ב 20 גלריות המוזיאון ובתערוכות המיוחדות ומעניקים הצצה ייחודית אל הדת, הפולחן וחיי היומיום של העמים והתרבויות ששגשגו במרחב זה: שומר, מצרים, בבל, אשור, כנען, פרס, יוון ורומא.
מגוון תערוכות, אירועי תרבות, הדרכות, מפגשים מיוחדים ופעילויות חווייתיות מפגישים את המבקר עם עולמן של ארצות המקרא שהותירו את רישומן על התרבות המערבית והשפעתן על חיינו ניכרת עד היום.
חזון ומייסדים
חזונם של ד"ר אלי בורובסקי ורעייתו בתיה, הוגי ומקימי המוזיאון, היה לייסד מרכז תרבות, לימודי וחווייתי תוסס. מרכז המציע מגוון רחב של תערוכות מיוחדות, תכניות חינוכיות, אירועי תרבות, סיורים, הרצאות והשתלמויות לאורך כל השנה.
אלי בורובסקי, שנולד בוורשה, פולין, למד בבית ספר תחכמוני ובישיבת מיר. צמא גדול לידע והשכלה הוביל אותו לכמה מן האוניברסיטאות היוקרתיות ביותר באירופה בהן, בית הספר הרבני בפירנצה, המכון התנ"כי של האפיפיור בוותיקן ברומא, הסורבון ובית הספר הגבוה של הלובס בפריס, ואוניברסיטת ג'נבה.
לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה, באוגוסט 1939, הצטרף אלי ל"וועד הלוחמים והמתנדבים של יהודי צרפת", והתגייס לדיוויזיה הפולנית של הצבא הצרפתי. אחרי קרבות כבדים נאלצו שרידי הדיוויזיה לסגת לשוויץ, שם הוחזקו במחנה מעצר עד תום המלחמה. השואה הותירה את אלי כואב ובודד וברשותו רק ההשכלה שרכש במהלך השנים שלפני המלחמה. הידע הרחב שלו בהיסטוריה, באמנות עתיקה ובשפות הפך אותו במהרה לאחד המומחים המובילים לאמנות עתיקה ולכתבים עתיקים, עם דגש על תקופת התנ"ך.
במשך למעלה מ-50 שנה הצליח ד"ר בורובסקי לבנות אוסף של חפצי אמנות מהמזרח הקדום, שערכם לא יסולא בפז, המשקף את העמים והתרבויות של תקופת המקרא. האוסף פורסם לראשונה ב-1975 בקטלוג "סולמות לרקיע", שליווה תערוכה שנדדה באירופה ובקנדה. האוסף המשיך לגדול, והחלום החל ללבוש צורה: להקים מרכז למידה, מכון ייחודי בעל שם עולמי, בו יוכלו אנשים, מכל הדתות, ללמוד את ההיסטוריה המקראית ולשוב ולאמץ את הקודים המוסריים והאתיים של התנ"ך.
ב-1982 נשא אלי לאישה את בתיה, אותה פגש בפתיחת תערוכה בירושלים, שנה קודם לכן. הזוג הנמרץ החל ליישם את כישרונותיו המשולבים כדי לממש את החלום המופלא. יחד התגברו על ספקות ומכשולים ביורוקרטיים ובסופו של דבר ובעזרתו ובתמיכתו של ראש העיר דאז, טדי קולק, הקימו מוזיאון ברמה בינלאומית בלב קריית המוזיאונים בירושלים.
מוזיאון ארצות המקרא פתח את שעריו לציבור ב-11 במאי 1992, ומאז זכה להכרה בינלאומית כמרכז אוניברסלי לתרבות ולחינוך. זהו המוזיאון היחיד בעולם המציג את ההיסטוריה של תקופת המקרא בארצות השונות של התנ"ך ועוקב אחר תהליכים היסטוריים ותרבותיים משחר הציוויליזציה ועד לתקופת הנצרות הקדומה.
עבודתו של אלי בורובסקי לא הסתיימה. הוא עזב את העולם בעודו עושה הכנות לעתיד. זה היה חלומו – וכעת הוא בידיהם של אלה שתמכו במוזיאון בעבר, ואלה שיצטרפו בעתיד. למטרה זו הקמנו את קרן הזיכרון לאלי בורובסקי. קרן זו תעזור לנו להגן על עתידו של המוזיאון ועל תכניותיו המגוונות.
אלי בורובסקי הקדיש את חיי לטיפוח חלום ולהגשמתו. הצלחתנו של המוסד התרבותי היוקרתי שהקים עלתה על כל ציפיותיו. מוזיאון ארצות המקרא מהווה בסיס אידיאלי לטיפוח מורשתי אשר תמשיך להיות נר לרגלי הדורות הבאים.
"עתיד האנושות יונק משורשי העבר, רק אם נבין את ההיסטוריה שלנו נוכל לבנות עתיד טוב יותר". ד"ר אלי בורובסקי
הצג עוד
מ. עמר ומ. גרייבסקי, דוד חריס, משה קן, שי וזדיאס, דנה לוי, ג'יימס פורד, טל רוגובסקי, גבי לרון, יוסי גרפינקל, יעל יולוביץ, באדיבות רשות העתיקות: אסף פרץ ויולי שוורץ, נפתלי הילגר, דוד וייל, קלרה עמית, מיקי קורן, ולדימיר נייחין, אבי נועם, רן ארדה, מקסים דינשטיין, עודד אנטמן, שי עזרי, אסף כהן, נועה כ"ץ, תמר רוטמן, אלמוג מנטל, ליאור רוטשטיין, אנדריי פשניצקי, Yoga Synagogue Ah יח"צ, דור פזואלו, הודיה טולדנו, נדב אריאלי, ריקי רחמן, טל כפיר שור, ענבל מרמרי, עידו לביא, יולי שוורץ, ג'ק רולף.
.
למחלקת השיווק דרוש.ה רכז.ת תוכן שיווקי למדיה הדיגיטלית
תחומי האחריות – אפיון, יצירה וניהול כלל הנכסים הדיגיטליים של המוזיאון לרבות:
ניהול שוטף של אתר האינטרנט בעברית ובאנגלית כולל כתיבת תוכן, ויזואל ו SEO * ניהול מערך הסושיאל כולל יזום, כתיבה ויצירת התוכן * יזום וניהול קמפיינים בדיגיטל ובסושיאל * כתיבת ניוזלטרים והפצה ומעקב אחר מעורבות * ניהול שוטף של כל התוכן הפרסומי של המוזיאון בערוצי הדיגיטל השונים * פיתוח רעיונות קרייטיבים וקידום שיתופי פעולה * הפקת דו"חות וניתוח נתונים סטטיסטיים והסקת מסקנות
את מי אנחנו מחפשים: מי שחי.ה ונושם.ת תוכן כתוב וויזואלי בדיגיטל ובסושיאל:
עם מיומנויות כתיבה מצוינות, יכולת סטוריטלינג ויצירת תוכן עכשווי, חדשני ומעניין * מזהה טרנדים משתנים * יכולת צילום ועריכת סרטונים לרילס ולטיקטוק * חשיבה יצירתית, יוזמה ויכולת הובלת פרוייקטים בתחום * בעל ניסיון בניהול אתרים – בדגש על מערכת וורדפרס * יכולת שיח וכתיבת תוכן בעברית ובאנגלית ברמת שפת אם * ידע וניסיון בגוגל אנליטיקס * היכרות עם תוכנות עיצוב ועריכה * היכרות עם עולם התוכן ותחומי העיסוק של המוזיאון – אמנות, היסטוריה, תיירות * בעל.ת הכשרה רשמית בניהול דיגיטל וסושיאל / תואר בשיווק או בתקשורת * בעל/ת מוסר עבודה גבוה, דייקנות, סדר וארגון * יחסי אנוש מעולים, יכולת עבודה בצוות – תפקיד עם ממשקים אל מחלקות המוזיאון השונות * ראייה מערכתית, אנליטיות * גמישות מחשבתית ויכולת ניהול משברים ומציאת פתרונות
משרה מלאה 5 ימים בשבוע במוזיאון, מיועדת לנשים ולגברים, התפקיד בכפוף למנהלת מחלקת השיווק
תחילת עבודה – מיידית, מקום העבודה – ירושלים
קורות חיים יש לשלוח אל: aya@blmj.org
רק פניות מתאימות ייענו
למחלקת החינוך במוזיאון דרוש.ה רכז.ת תכניות חינוכיות בשפה הערבית
תחומי אחריות: ריכוז בשותפות של תכנית 'דמותו של אברהם-איברהים' – מפגשים בין בתי ספר ערבים ליהודים.
פיתוח ושדרוג תכניות חינוכיות בשפה הערבית
שיווק תכניות חינוכיות למסגרות דוברות ערבית בירושלים ומחוצה לה.
שותפות בצוות מחלקת חינוך במוזיאון- עבודת צוות, חשיבה משותפת, הפרייה הדדית.
דרישות: ניסיון בחינוך פורמלי או בלתי פורמלי, הוראה והדרכה
עברית ברמה גבוהה
יכולת התנסחות בעל פה ובכתב בעברית ובערבית ברמה גבוהה
תואר ראשון חובה בתחום רלוונטי
אחריות והגדלת ראש
יתרון: רקע במפגשי דיאלוג בין תרבותיים
הכרות עם תכני המוזיאון: היסטוריה, ארכיאולוגיה ואמנות.
ניסיון בכתיבת תכניות חינוכיות
תואר שני בתחום רלוונטי
העבודה בהיקף חצי משרה עד שלושת רבעי משרה- 4-5 ימים בשבוע
לפרטים ושליחת קורות חיים נא לפנות
לאריאלה רונס צפריר – מנהלת מחלקת חינוך
ariella@blmj.org 02-5955307
لقسم التربية
في متحف بلدان الكتاب القدس
مطلوب
مُركِّزة مُشارِكة في مجال التربية باللغة العربية
متطلبات إجبارية:
- خبرة واهتمام بمجال التربية
- مسؤولية ومبادرة
- أفضلية للغة عبرية بمستوى عالي
أفضلية :
- تجربة في لقاءات حوار بين اليهود والعرب
- الإلمام بمحتويات المتحف: تاريخ، آثار وفن.
الوصف الوظيفي:
- تركيز مشترك لمشروع "شخصية أبراهام – إبراهيم" – لقاءات بين مدارس عربية ويهودية.
- تطوير,تحسين وملائمة برامج تربوية للأطر الناطقة باللغة العربية
- تسويق البرامج التعليمية للأطر الناطقة باللغة العربية
إطار العمل: نصف وظيفة
للاستفسار وإرسال سيرة ذاتية، يرجى الاتصال بـ أرييلا رونس تسفرير، مديرة قسم التربية في متحف بلدان الكتاب
ariella@blmj.org 02-5955307
יצירת קשר
השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם
שעות פתיחה
- א'-ה': 17:00-10:00
- ו'-שבת: 14:00-10:00
טלפון
דוא"ל
כתובת
רחוב שמואל סטפן וייז 21, י-ם