התערוכה "תימן: משבא לירושלים" הציגה לציבור את ההיסטוריה של ממלכות דרום ערב הקדומות, את קשרי המסחר הענפים שלהן, וכן את ראשיתה והתפתחותה של הקהילה היהודית בתימן.
תרבויות דרום ערב – כיום תימן המודרנית – מסעירות את דמיונם של בני האדם מימי קדם ועד ימינו. הארצות שבהן פרחו תרבויות אלה מופרדות משאר העולם על ידי ימים ומדבריות, אך עשירות בחומרים יקרי ערך, ובראש ובראשונה – בשמִים. במקרא, סיפור גדולתו של שלמה המלך מגיע לשיאו בתיאור ביקורה של מלכת שבא בירושלים. בביקור זה הביאה המלכה לשלמה בשמים ומתנות אחרות, והתפעלה מחוכמתו הנדירה. במאה הראשונה לפנה"ס נכשלה האימפריה הרומית בנסיונה לכבוש את ממלכות דרום ערב ולהשתלט על מקורות הבשמים. באותו זמן בערך הופיעו בתימן קהילות יהודיות, ובסוף המאה הרביעית לספירה אימצו מלכי הממלכה הגדולה חִמיָר את היהדות כדת הרשמית של הממלכה. אחרי חורבן ממלכת חִמיָר בשנת 526 לספירה, נותרה בתימן קהילה יהודית תוססת, שיצרה יצירה רוחנית ענפה וקיימה קשרים עם קהילות יהודיות אחרות ברחבי העולם, עד לעלייה ההמונית של יהודי תימן למדינת ישראל הצעירה בשנת 1949.
בתערוכה הוצגו גם צילומיו המרהיבים של הצלם ועורך המסעות נפתלי הילגר, המתעדים את בני הקהילה שנותרו בתימן בשנות ה-90 של המאה הקודמת.