תמיד רציתם להבין איך ארכיאולוגים חושבים? איך מתארכים ממצא, איך “קוראים” שכבות ארכיאולוגיות ולמה ארכאולוגים מתווכחים? לקרוא בעצמכם כתובות עתיקות בכתב עברי קדום, או להציץ לרגע ליום האחרון בעיר הרומית פומפיי? אם התשובה היא כן, זה הקורס בשבילכם.
הינכם מוזמנים לקורס מיוחד במוזיאון ארצות המקרא ירושלים, המאפשר לצלול אל תוך העולם המרתק של הארכיאולוגיה.
הקורס בנוי מארבעה מפגשים שבכל אחד מהם הרצאה וסיור בגלריות המוזיאון ברוח נושא המפגש.
הקורס יתקיים באופן פרונטלי במוזיאון ארצות המקרא ירושלים.
מתי?
ימי שישי החל מ- 20.2.2026 | בין השעות 10:00 – 12:00
תוכנית המפגשים
מפגש 1 | יום ו' | 20.2.26
מהי ארכיאולוגיה? סוגי ארכיאולוגיה – תיארוך, חפירה, שכבות ודו"ח חפירה ואילו ממצאים אנחנו מחפשים.
מפגש 2 | יום ו' | 6.3.26
קולות מן העבר: למה, מתי ואיך הומצא הכתב?
כולל התנסות מעשית בקריאה ופענוח כתובת מתקופת הברזל (ימי הבית הראשון).
מפגש 3 | יום ו' | 13.3.26
העולם הקלאסי: יוונים, הלניסטים ורומאים.
מה ההבדל בין העמוד היוני, הדורי והקורינתי? מהם העקרונות מאחורי הארכיטקטורה של הפרתנון? איך התנהלו משחקי הגלדיאטורים? איך פעלו בתי המרחץ הרומיים?
מפגש 4 | יום ו' | 20.3.26
היום האחרון של פומפיי – כולל סיור וירטואלי בפומפיי.
הצצה אל חיי יומיום בשנת 79 לספירה! המפגש כולל ביקור בחדר המרהיב והנסתר של המוזיאון שבו מוצגים ציורי קיר רומיים שמקורם בווילות של פרברי פומפיי המפורסמת.
בתום הקורס תוענק תעודת השתתפות ומנוי למשך שלושה חודשים ממועד סיום הקורס המקנה גם השתתפות להרצאות ימי רביעי הכלולות במחיר הכניסה למוזיאון.
מחיר והרשמה
460 ₪
410 ₪ למנויי/מתנדבי המוזיאון (כולל חברי הקהילה של ד"ר דויד גורביץ')
מפגש אופציונלי בשטח – סיור בעיר דוד בעקבות הארכיאולוגיה המקראית – מטעם המרצה. הרשמה ותשלום נוסף ישירות מול ד"ר דויד גורביץ.
• קיום הקורס מותנה בהרשמה של מספר משתתפים מינימלי.
הודעת ביטול:
ביטול הזמנה וקבלת החזר כספי מלא יתאפשרו עד שני ימי עסקים לפני מועד הביקור או הפעילות. לשם כך יש ליצור קשר עם המוזיאון באמצעות דוא״ל: contact@blmj.org או בטלפון: 02-5611066
