מיתוס, מוזיקה ומורשת
קונצרט פתיחה
יום ראשון | 26.7 | 11:00
לאורך תולדות הציוויליזציה האנושית, קיימות צורות יצירה שהפכו ליסודות התרבות האנושית.
הן משקפות, בצורה אמנותית, דמויות וטיפוסים אנושיים, מוטיבים עלילתיים, סיטואציות ודפוסי התנהגות.
המיתוס משקף את תפיסותיהם של בני האדם לגבי החיים, חוקיהם, פעולתם של חוקי הטבע והשפעתם על עולמו של האדם.
המיתוס מקיף את כל מודלי החיים.
אולי זו הסיבה לכך שנושאים מיתולוגיים הפכו לבסיס לאמנות: הם משכו אליהם ציירים, משוררים ומוזיקאים.
כבר בתקופת הרנסנס, התבססו נושאים מיתולוגיים כנושאי ליבה באמנות המוזיקלית וסימנו את תחייתו של האמנות העתיקה כסטנדרט העילאי של יצירתיות.
בקונצרט פתיחה של הפסטיבל האופרה הלירית שיתקיים במוזאון ארצות המקרא יבוצעו יצירות של הנדל, ויולדי, טלמן ומונטוורדי המבוססות על מיתוליגיה יוונית עשירה ומוכרת מאורפיאו מאת טלמן עד סמלה של הנדל בביצוע סולני האופרה מהארץ ומחו"ל בליווי התזמורת בלקנטו בניהולה של ד"ר סופיה מזר.
מחירים: רגיל: 70 ₪ | גמלאי: 60 ₪ | מנוי: 50 | סטודנט: 60

פחד ואמונה: קולות נשים של מלחמת עולם השנייה
גיבורות של מוזיקה ורוח
יום שלישי | 28.7 | 15:00
במסגרת הפסיטיבל לאופרה לירית, מוזיאון ארצות המקרא ירושלים מזמין אתכם למסע מרגש בעקבות נשים פורצות דרך – מאז ועד היום.
האירוע ייפתח בסיור גלריות ייחודי, "הקשב לנשים בחלון", בו נבחן את דמותה ומעמדה של האישה במזרח הקדום דרך סיפורי גבורה מקראיים וממצאים ארכיאולוגיים נדירים.
מהתבוננות במוצגים העתיקים נמשיך לאודיטוריום למופע האופרה "פחד ואמונה: קולות נשים במלחמת העולם השנייה".
התוכנית, פרי מחקרן של הסופרן מריה יליץ' והמוזיקולוגית יוליה ברוידו, מעניקה חיים ליצירותיהן של מלחינות שפעלו בצל המלחמה והמחתרת: אילזה ובר, יוליה וייסברג, אלזה באריין, הנרייטה בוסמנס ורוזי ורטהיים.
חלק מהיצירות יבוצעו בבכורה עולמית היישר מתוך כתבי יד ששרדו את התופת – ומהוות אנדרטה חיה לנשים שלא הפסיקו ליצור גם בימים אפלים.
מחירים: רגיל: 60 | גמלאי: 50 ₪ | מנוי: 40 ₪ | סטודנט: 50 ₪

 

 

הודעת ביטול:
ביטול הזמנה וקבלת החזר כספי מלא יתאפשרו עד שני ימי עסקים לפני מועד הביקור או הפעילות. לשם כך יש ליצור קשר עם המוזיאון באמצעות דוא״ל: contact@blmj.org או בטלפון: 02-5955337.