המיתולוגיה היוונית עשירה בדמויות מורכבות ובלתי מושלמות, והגיבור הֵרַקלֵס (או הרקולס לפי המסורת הרומית) הוא אחד המוכרים ביותר מבניהן. סיפורי מעשיות הגבורה הנועזים של הרקלס ותיאורי עוצמתו הגדולה הקנו לו תהילת עולם, ויצרו עניין..
התערוכה מגוללת את סיפורם של שני אירועים היסטוריים בעלי חשיבות מכרעת על התגבשות העם היהודי ועל עיצובה של היהדות: סיפור חורבן ירושלים וגלות בבל. בעקבות חורבן ירושלים ובית המקדש הראשון..
מה היה מעמדה של האישה ביוון העתיקה? מדוע נהגו הלוחמים ביוון העתיקה לענוד בקבוקון בושם? כיצד התקבל הרקלס כשלראשונה נכנס אל האולימפוס, הר האלים? ומה קרה בחגיגות הפולחן לאל דיוניסוס?..
אוסף ציורי הקיר הרומיים המוצגים בחדר הפרסקו, שייכים לאוסף הפרטי של ד"ר אלי ובתיה בורובסקי, מייסדי המוזאון, ומהווה הזדמנות יחידה עבור שוחרי האמנות בישראל לחזות בתפארת הציור הרומי שעיטר מבני..
בתערוכה מוצגות שכיות חמדה מרחבי המגף האיטלקי – פסלי שיש רומיים, כדים אפוליים מעוטרים וחפצי קבורה אטרוסקיים מן המאה השביעית לפנה"ס עד למאה השנייה לספירה.
תצוגה קטנה ומטריפה מזמנת מפגש עם אל היין, השכרות והאקסטזה והפמליה ההוללת שלו. סאטירים, מינאדות ודיוניסוס עצמו במגוון מוצגים, שחלקם נחשף לראשונה לקהל הרחב.